0

Despre fascinația dimensiunilor

Începând de la lățimea dosului, circumferința taliei și înălțimea tocului… până la diametrul farfuriilor și implicit al conținutului lor, toate astea se dovedesc a fi aspectele de referință în multe dintre alegerile noastre. Ne măsurăm și măsurăm toate cele ce ne ies în cale, iar dacă dimensiunile nu sunt pe măsura visurilor noastre, ni se dezumflă plămânii în prelungi oftaturi bacoviene.

Mama mea mi-a spus în copilărie, într-un moment în care tocmai îmi găsisem o nouă dimensiune în afara standardului (nu m-a udat Dumnezeu prea mult la rădăcină) că parfumurile bune se păstrează în sticluțe mici. Just! Nu m-am mai plâns în legatură cu înălțimea mea… (trebuie să recunosc că am compensat-o cu înălțimea tocurilor, iar acum o măsor în disconfortul picioarelor).

Așadar măsurăm tot ce ne iese în cale sau ne trece pe sub nas. Vrem talia de 60 chiar dacă ne-a trecut de mult timp vremea de 60, drept care ne maltratăm cu curele și corsete ori operații cu nume greu de pronunțat, vrem înălțimea de x cm, drept care, ori ne adăugăm tocuri înfiorătoare (subsemnata face parte din această categorie) ori ne îndoim spatele în încercarea de a ne dispărea creștetul de deasupra capetelor celor din jur și ne alegem cu niște umeri blegiți ori cu o cifoză lipsită de bun simț. Promit că nu mai intru în alte amănunte și dimensiuni pentru că risc să nu termin până mâine de scris și mai risc să fiu pe alocuri nu tocmai elegantă. Doar că acum m-a călcat pe coadă (și am o coadă permisivă) o dilemă sărită din decorul meu intelectual, referitoare la dimensiunile ideale ale prăjiturilor.

Nu polemizez pe această temă, ci ardelenește vă spun : “de nu vă ajunge, mâncați două”!

Eu rămân la părerea că “parfumurile” bune se păstrează în sticluțe mici și e treaba fiecăruia dacă are de gând să consume la o ieșire în oraș una… două sau zece sticluțe de parfum de calitate. Fie-vă milă de bieții trecători, ei nu au nici o vină că sunt setați pe alte dimensiuni.

Pe bune dragii mei, în farfurie nu dimensiunile contează!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *