Azi am decis să îți vorbesc despre decorațiuni pentru că ai nevoie să știi la ce să te aștepți, atunci când comanzi un tort cu decor personalizat.

Decorurile în pastă de zahăr (nu, nu se numește marțipan!) sunt foarte atractive, în special pentru copii, dar ele vin mereu cu niște codițe în spate, și am să le înșir aici, inginerește ?, că să fie mai ușor de reținut.

?

– Pasta de zahăr, căci ea se folosește pentru astfel de torturi, este un produs care nu aduce plus de valoare gustativă unui tort. Aduce în schimb o valoare estetică, pe care copiii, sensibili la imagini și culori vii, o apreciază.

?

– Torturile, înainte de a fi învelite în pastă de zahăr, vor fi îmbrăcate în cremă de unt (asta în cazul în care cofetarul te respectă și nu folosește margarină, noi folosim doar unt), ceea ce suplimentează greutatea tortului cu aproximativ 20-30%. Adică, dacă vrei un tort de 2 kg, învelișul va adăuga spre 0,4 kg, așa că, fără a mai pune la socoteala altceva, vei primi un tort de aproximativ 2,4-2,5 kg, doar cu îmbrăcămintea. ?

?

– Când transmiți comanda către noi, te întrebăm câte porții dorești să aibă. Așa ajungem la greutatea necesară pentru tortul tău naked ( fără nimic pe el). Dacă scădem din greutatea tortului ca să ai „loc” de decorațiuni, atunci nu-ți mai ies la socoteala porțiile.

Deci ține mereu cont că pe lângă tortul naked comandat, vine și decorul ales, cu un plus de greutate.

?

– Referitor la celelalte decorațiuni și prețul lor, pot să îți spun doar că depinde de tipul lor. Decorațiunile pot fi simple, de exemplu un ursuleț fără pretenții, sau complexe, de exemplu prințese sau figuri umane. Estimează cât timp îi ia unui decorator să realizeze acea figurină ( include pregătirea și curățenia de după, pentru că vrem un laborator curat ?) , înmulțește timpul cu prețul mediu al unei ore de munca și ai să poți să-ți dai seama pe unde va fi prețul manoperei tortului tău.

?

– Nu avea așteptarea ca tortul tău să iasă copie fidelă a celui din poză. Fiecare decorator, care în felul lui e un mic sau mare artist, are mâna lui, viziunea lui, modul lui de a realiza o figurină, modul de a vedea și apoi de a pune în practică ceea ce îți dorești. În plus, imaginile (fotografiile) sunt prelucrate înainte de a fi lansate online, așa că nuanțele culorilor nu sunt așa cum par, unele amănunte nu vor fi vizibile în poze… Așa că rămâi obiectivă și realistă , tortul nu e o fotografie, e o mică lucrare de artă a decoratorului. Bucură-te de ceea ce îl face unic!

Sper ca aceste informații să îți fie de folos și să iei cea mai bună decizie atunci când comanzi tortul mult dorit. ? Noi îți vom fi aproape cu toate informațiile de care ai nevoie.

P. S. Tortul din imagine, a plecat de la 3 kg naked și a ajuns la 4 kg… la final. ? După cântărirea lui am decis să scriu toate informațiile care îți pot fi utile, aici.

3030

2 comentarii

32 distribuiri

Îmi place

Comentează

Distribuie

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comanda se plaseaza cu minimum 4 zile in avans, pe pagina de Facebook, pe site sau email.
Comanda minima este de 1 kg (comenzile mai mici se vor onora doar in masura in care pot fi atasate altor comenzi similare) la prajiturile cu zahar sau dietetice si 500 g la cele raw vegan.
Transportul se asigura doar contra cost. Evenimentele beneficiaza de un transport gratuit pe raza localitatii Cluj –Napoca

Pentru orice întrebări vă rugăm să ne contactați la telefon 0729779719.

După primirea comenzii vă vom contacta pentru confirmare.